به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، جواد کارگران در گفتوگو با خبرنگار جهانبين نيوز اظهار داشت: طرح قرار گاه فرهنگي که پيش از اين در اختيار اعضاي شوراي فرهنگ عمومي براي مطالعه و اظهارنظر ارائه شده بود در جلسه شوراي فرهنگ عمومي مورد بررسي قرار گرفت و بخش از آن تصويب شد.
وي افزود: شوراي فرهنگ عمومي به منظور ساماندهي و حمايت از فعاليت فرهنگي و قانونمند کردن اينگونه فعاليت ها، نهادينه ساختن فضاي آزادانديشي، نقد و گفتوگوي سازنده و تأکيد بر حق آزادي بيان، همچنين ايجاد فرصتها و ارتقاي سطح فرهنگ عمومي، ديدهباني، جريانشناسي، تحليل و بررسي ارزشها و فرهنگ منبعث از برنامه هاي فرهنگي داخل و خارج استاني را با هدف شناسايي بههنگام جريانها، آينده پژوهي فرهنگي و ارائة راهبردهاي مواجهه و مقابلة هوشمندانه با آنها به انجام ميرساند.
کارگران با تاکيد بر شناخت وضع موجود، رصد فرهنگي را مهم ارزيابي کرد و گفت: در اين بين رصد فرهنگي بهعنوان اولين گام مهندسي فرهنگي، وضعيت برنامه ريزي فرهنگي استان را با نگاهي عينيتگرا در سطوح فرهنگ عمومي و خرده فرهنگهاي موجود بررسي نموده و با کالبدشکافي عميق، ضمن مسئلهيابي و جريانشناسي فرهنگي ديني، نسبت به پيشنهاد توليد برنامه الگو مبادرت ميکند.
دبير شوراي فرهنگ عمومي استان افزود: قرار گاه ميتواند با ايجاد انگيزه براي توليد برنامه هاي فرهنگي انقلاب نسبت به بالا بردن حوزة تأثير نظام در جامعة هدف نقشآفريني نمايد.
کارگران با پرداختن به نقش شوراي فرهنگ عمومي و اقدامات از اين حوزه در ايجاد قرار گاه فرهنگي گفت:اين شورااز منظر رهبر عظيم الشان ايران عاليترين و بهترين مرکز فرهنگي کشور قلمداد شده است. بنابراين با تأکيد بر اين نکته که اعضاي شوراي فرهنگ عمومي بايد اين شورا را باور کنند، مرکزي که بتواند به صورت کارآمد و روزانه، گزارشها و اطلاعات درستي از شرايط فرهنگي کشور تهيه کند.
وي، درک فرهنگي را موجب ايجاد بافت عميق در فعاليت هاي فرهنگي دانست و گفت:آنچه در قرار گاه فرهنگي مورد تاکيد است آن است که در وهله ي اول درک عميق فرهنگي يافته و پس از آن نقش سازمانهاي فرهنگي و چگونگي اصلاح اين نقشها را مد نظر قرار مي دهيم.
کارگران، تحقيق و پژوهش، فعاليتهاي فرهنگي و تبليغي، شناسايي و ارتباط با شخصيت هاي برجسته علمي و مذهبي بين اللملي به منظور تقريب، تبادل اطلاعات و معرفي چهره واقعي ايران و اسلام ، تهيه و تدوين کتابهاي علمي و اسلامي، طراحي و توليد نرم افزارهاي علمي و اسلامي و برنامه نويسي را از راهکارهاي تحقق قرارگاه فرهنگي عنوان کرد.